Mediat

Oma huone

Oma huone on vuonna 2018 perustettu kirjallisuuspodcast, jossa käsitellään laaja-alaisesti kirjoittamiseen ja kirjallisuuteen liittyviä teemoja. Jokaisessa jaksossa vierailee kirjailija, bloggaaja tai joku muu kulttuurialan vaikuttaja. Jaksoja ilmestyy vuodessa kymmenen, uusi jakso ilmestyy joko kuukauden ensimmäinen tai kahdeksas päivä. Jaksoja voi kuunnella Soundcloudista, iTunesista, Spotifysta ja Acastista. Lisätietoja podcastista löydät mediakortistamme.

Podcastin rinnalle perustettiin Oma huone -sivusto alkuvuodesta 2019. Sivustolle kokoamme yhteen kiinnostavimmat aiheet kirjallisuuden ja kulttuurin ympäriltä. Julkaisemme aihepostauksia niin kirjallisuuteen, kirjoittamiseen, televisiosarjoihin ja elokuviin kuin somettamiseenkin liittyen. Sivusto päivittyy kerran tai kahdesti viikossa.

Oma huone päivittyy myös Instagramissa, missä herättelemme keskustelua jaksoissa ja sivustoilla käsiteltyjen aiheiden ympärillä. Lisäksi sitoutamme kävijöitä Facebookissa ja Pinterestissä.

Oma huone -kokonaisuutta pyörittävät toimittajat Ulla Lehtinen (@LehtinenUlla) ja Anniina Nirhamo. Molemmilla on vahva tausta lifestyle- ja verkkojournalismissa. Olemme molemmat myös bookstagramin kotimaisia pioneereja, ja olleet vakiinnuttamassa kirjainstagramin asemaa Suomessa. Olemme muun muassa perustaneet yhdessä @kirjagramsuomi-tilin, joka kerää yhteen suomalaisen bookstagram-yhteistön.

Voit tutustua Ullan bookstagramiin @tarinannuppuja-tilillä ja Anniinan bookstagramiin @anniinasbooks-tilillä. Anniina myös tuottaa sisältöjä kirja-aiheiselle YouTube-kanavalle Anniina’s books. Lue lisää vahvuuksistamme ja erityisosaamisestamme täältä ja lue Instagram-tiliemme ja Anniinan tubekanavan tavoittavuuksista mediakortistamme.

Lue lisää tekemisistämme:
Kaupallinen yhteistyö: Oma huone + Helsinki Writing Retreat
Kirjabloggaajien ja bookstagrammaajien inspispäivä Jyväskylässä
Ullan haastattelu bookstagramista: Sosiaalinen media mullistaa lukuharrastusta – Maailman suurimman lukupiirin jäseneksi pääsee kuka tahansa

Oma huone -podcastin kuunnelluimmat jaksot:
Kuka saa kirjoittaa ja mitä?
Miksi aikuiset lukevat young adult -kirjallisuutta?

Oma huone -sivuston luetuimmat artikkelit:
Parhaat kirjat kirjoittajalle – 5 kirjaa kirjoittamisesta
Miten saada seuraajia bookstagramissa? Vinkkejä aloittelevalle kirjainstaajalle


Bibbidi Bobbidi Book

Bibbidi Bobbidi Book on kirjallisuus- ja kulttuuriblogi. Sivusto on perustettu lokakuussa 2016 ja sen keskeisiin sisältöihin kuuluvat kirja- ja teatteriarviot, kirjallisuuden ja muun kulttuurin ajankohtaisia ilmiöitä käsittelevät aihetekstit, sekä blogeihin ja sosiaaliseen mediaan liittyvät postaukset. Blogi päivittyy tasaisesti aina tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Lisää tietoa ja tilastoja löydät mediakortistamme.

Verkkosivun lisäksi tuotamme Bibbidi Bobbidi Bookin nimellä sosiaalista mediaa Instagramiin ja Youtubeen. Instagramimme kasvaa orgaanisesti ja pyrimme tekemisessämme osallistamaan ja sitouttamaan seuraajiamme. Tubekanavamme aloitimme syksyllä 2018 ja julkaisemme uuden videon vähintään joka keskiviikko, usein myös sunnuntaisin. Videoiden alla käydään aktiivista keskustelua kirjallisuuteen liittyen ja kanavamme tilaajat katsovat usein videomme loppuun saakka. Kanavamme on tällä hetkellä Suomen suurin kirjatubekanava.

Bibbidi Bobbidi Bookin takana hyörivät toimittajat ja kirjaintoilijat Laura Kuivalahti (@LauraKuivalahti) ja Minna Koivula (@Miimh). Minnan löydät kirjagramissa myös @minnasbookshelf-tililtä. Taustamme on uutistoimittamisessa – olemme siis kirjallisen ilmaisun ammattilaisia ja liikumme sujuvasti sekä perinteisessä että sosiaalisessa mediassa. Voit lukea lisää meistä ja osaamisestamme täältä.

Lue lisää tekemistämme koulutuksista ja tapahtumista
Bibobook + Suomen Kirjastoseura
Bibobook + Lahden ja Lappeenrannan kaupunginkirjastot
Kirjabloggaajien ja bookstagrammaajien inspispäivä Entressen kirjastossa

Tutustu blogimme luetuimpiin postauksiin
Minna
Self help -kirjat, jotka ovat oikeasti muuttaneet elämääni (ja 5 kirjaa, jotka haluaisin lukea seuraavaksi
Mikä ihmeen nuorten aikuisten kirjallisuus? Aloittelijan opas YA-fiktioon

Laura
Viisi asiaa, joista tunnistaa hyvän äänikirjojen lukijan
Mikä on booktube? Katso lista suomalaisista kirjatubekanavista