Aamin koulutukset tekivät digiloikan! Ensimmäinen verkkokurssi Kirjastotyöntekijän sometyöpakki järjestettiin keväällä 2020

Ulla ja Anniina vetivät Aamin ensimmäisen verkkokurssin huhti-toukokuussa 2020, kun alun perin asiantuntijapuheenvuoroksi suunniteltu koulutus vaihtui toteutettavaksi etäyhteyksin. Samalla se kasvoi Moodle-alustalla tehtäväksi verkkokurssiksi.

Lahden AKE:n kirjastojen henkilökunnalle toteutettu opintokokonaisuus alkoi Ullan verkkoluennolla, jossa pohdittiin, millaisia kirjallisuussisältöjä sosiaalisesta mediasta löytyy, miten some luo kirjallisuustrendejä ja miten kirjastolainen voi hyödyntää somea sisältöosaamisen ylläpitämisessä.

Webinaarin jälkeen siirryttiin Liboppiin keskustelemaan samoista teemoista. Anniina valmisteli videoalustukset keskustelutehtäville ja neljän viikon ajan verkossa käytiin vilkasta keskustelua Instagramin, YouTuben, Twitterin, Facebookin ja Goodreadsin kirjallisuussisällöistä. Lisäksi keskusteltiin kirjallisuuspodcasteista. 

Ohjaajien mielestä kokonaisuus toimi erinomaisesti ja keskustelijat lähtivät innokkaasti pohtimaan eri alustoja kirjastotyön näkökulmasta. Osallistujat löysivät kurssin ansiosta paljon uutta kirja-aiheusta seurattavaa sosiaalisesta mediasta ja moni kertoi innostuneensa ensimmäistä kertaa kirjapodcasteista, kirjatubesta tai kirjagramista. Oli ilo olla ohjaamassa ja sparraamassa tätä ryhmää!⠀

“Kiitos Ulla ja Anniina kurssista ja siitä, että pystyitte nopealla aikataululla viemään lähikoulutukseksi alun perin suunnitellun kurssin verkkoon! Lämmin suositus 🤗”

Lahden AKE

Jos haluat tilata vastaavan verkkokoulutuspaketin, laita meille viestiä aamikollektiivi@gmail.com! Valmiiksi suunnitelluista koulutuspaketeista voit lukea sivuiltamme täältä.