Lukusprintit toivat uudenlaista yhteisöllisyyttä #aamilukumaraton’ille

Kevään ensimmäinen #aamilukumaraton vietiin läpi Instagramissa maaliskuun viimeisenä viikonloppuna. Poikkeuksellisen tilanteen takia halusimme kehitellä tälle minimaratonillemme (tavallisesti olemme maratoonanneet aina neljä päivää, tällä kertaa vain kaksi) jotakin spesiaalia ja yhteisöllistä ja päätimme hyödyntää maratonin aikana Instagramin live-toimintoa – näin syntyivät lukusprintit.

Inspiraation lähteenä toimivat Youtubesta löytyvät “study with me” -videot, joissa videon tekijä opiskelee tunnin tai kaksi videolla sen enempää selostamatta tekemisiään. Videon tarkoituksena on toimia motivaattorina katsojalle, jotta tämä saisi oman opiskelunsa paremmin käyntiin. Pohdimme ennen maratonia, että miksi vastaava ajatus ei toimisi myös lukemiseen! Päädyimme puolen tunnin aikaikkunaan, sillä se on tarpeeksi lyhyt aika, jotta osallistujat voivat sen päivästään irrottaa pelkälle lukemiselle ja lisäksi se sitoi meidät itsemme lukemaan kameran eteen juuri sopivaksi ajaksi.

Hostasimme puolen tunnin lukusprintit molempina päivinä alkuillasta niin, että live-lähetys aloitettiin aina Aamin Instagram-tililtä ja mukaan liittyi toinen sprinttaaja henkilökohtaiselta tililtään. Näin saimme kaikki neljä aamilaista mukaan live-lähetykseen. Mainostimme lukusprinttejä etukäteen Aamin Instagramissa yhdellä fiidi-postauksella ja jokainen aamilainen myös postasi sprinteistä omissa kanavissaan.

Ja sprintit olivatkin yleisömenestys! Molemmissa lähetyksissä oli mukana samanaikaisesti koko ajan noin 30 katsojaa ja puolituntisen aikana katsojia kertyi molemmissa liveissä vajaa sata. Palaute oli lähtökohtaisesti innostunutta ja positiivista: sprinttien idea innosti lukemaan enemmän ja yhdessä muiden kanssa lukeminen koettiin motivoivana. Sprinttejä toivottiin myös tuleville maratoneille, ja muutama katselija toivoi myös enemmän kirjakeskusteluja. Tällä kertaa sprinteillä kerrottiin aluksi, mitä kirjaa kukakin lähti lukemaan ja lopuksi kuinka paljon oli luettu.

Järjestämme seuraavan #aamilukumaraton’in jälleen toukokuun lopussa. Tuolloin maratoonataan tuttuun tapaan neljän päivän ajan ja varmasti myös päästään yhteiselle lukusprintille. Kiitos vielä tällä kertaa maratoniin osallistuneille ja tervetuloa mukaan taas uudelleen!

One thought on “Lukusprintit toivat uudenlaista yhteisöllisyyttä #aamilukumaraton’ille

Comments are closed.