Bookstagram-työpajat innostivat kirjastolaisia Tikkurilassa

Kirjastoseura järjesti viime perjantaina nuortentyöryhmän koulutuksen Vantaalla Tikkurilan kirjastossa. Tapahtumassa oli valtavasti innostavia työpajoja, joista yksi oli Lauran ja Minnan pitämä workshop bookstagram-kuvien ottamisesta.

Tällä kertaa kahdessa työpajassa oli yhteensä alle kymmenen osallistujaa, minkä ansiosta keskustelu kirjakuvista pääsi kunnolla lentoon ja jokainen työpajaan osallistunut sai paljon vinkkejä ja henkilökohtaista ohjausta. Koulutus alkoi lyhyellä esityksellä bookstagramin luonteesta sekä kirjakuvien ottamisesta. Kaikkein hauskin osuus oli kuitenkin, kun osallistujat pääsivät itse sommittelemaan kirjoja ja niihin sopivia rekvisiittoja kameran ääreen.

Yksi tärkeimmistä muistisäännöistä kirjakuvien ottamisessa on se, että mitään uutta ei kannata kuvia varten ostaa. Sitä ei kestä tämä planeetta eikä kenenkään kaappitilatkaan. Poikkeuksena tähän voidaan ehkä mainita kuvausten jälkeen ahmittavat herkut sekä leikkokukat, jos sattuu olemaan niiden ystävä. Joulu tarjoaa erityisen paljon mahdollisuuksia leikitellä koristeilla ja hopeanauhoilla, niitä varmasti löytyy lähes joka kodista jo valmiiksi.

Vaikka kumpikin työpaja kesti vain puolitoista tuntia, ehtivät osallistujat ottaa upeita kirjakuvia, joista osa löytyy jo Instagramista. Toivomme, että koulutuksessa syttynyt innostus ja työpajasta saadut opit tulevat käyttöön myös kirjastojen arjessa!

One thought on “Bookstagram-työpajat innostivat kirjastolaisia Tikkurilassa

Comments are closed.