Miten Aami syntyi?

Aami syntyi syksyllä 2018 Helsingin kirjamessuilla – tai ainakin sen itu.

Tunsimme alun perin toisemme siksi, että olimme kaikki opiskelleet journalistiikkaa ja kirjallisuutta Jyväskylän yliopistossa ja kohdanneet satunnaisesti yhteisillä kursseilla (ja somessa) kuka kenetkin.

Minna ja Laura olivat pyörittäneet yhteistä kirjablogia pari vuotta, Ulla ja Anniina kirjapodcastia vajaan vuoden. Ajatus siitä, että tällä porukalla tehtäisiin jotain, oli kytenyt itse kunkin mielessä jonkin aikaa.

Olimme jo edellisenä kesänä järjestäneet kirjabloggaajien ja bookstagrammaajien inspispäivän Jyväskylässä ja tehneet podcast-jakson siitä, pitäisikö kirjabloggaamisella voida ansaita rahaa.

Kirjamessuilla istuimme yhdessä alas lounaalle, kun Ulla nosti kissan pöydälle: “Mitäs me nyt tehtäis yhdessä?” Alkoi kehittyä Aami.

Olemme kaikki sekä himolukijoita että toimittajia, minkä vuoksi meillä on paljon yhteistä niin mielenkiinnonkohteiden kuin ammatillisen osaamisenkin suhteen. Koimme, että meidän pitäisi yhdistää voimamme ja perustaa kollektiivi.

Yhdessä meillä on nelinkertainen kirjoittamisen, valokuvaamisen, videoiden tekemisen, podcastien sekä sosiaalisen median osaaminen – sekä tietysti rakkaus tarinoihin.

Talven aikana palaveerasimme pari kertaa kasvotusten ja noin sata kertaa WhatsAppissa, sillä asumme kaikki iloisesti eri paikkakunnilla. Huhtikuussa 2019 saimme nettisivut valmiiksi ja homman lopullisesti käyntiin.

Tässä me ollaan, hauska tutustua!

Mitä tehtäisiin yhdessä? Lue lisää meistä ja palveluistamme!